Wie zijn toch die Kurketrekkers ?
Het begin.

Na een aantal jaren ervaring opgedaan te hebben in de groep “LIEBAU”, besloten Roger Liebau samen met Anton Baayens & Anjo Jongenelis een bouwclub op te richten.

Zij zaten bij elkaar op de Ciskes School. Deze club kreeg de naam “ de Kurketrekkers” en had als doelstelling het bouwen van carnavalswagens. Al snel na de oprichting groeide de club. Onder andere Dave van Oorschot, Carlo Hermans en Wil Nijssen meldende  zich aan als lid van de vereniging. Behalve Anjo Jongenelis en Dave van Oorschot zijn deze mensen allen nog steeds lid.

De eerste jaren werden steeds kleine wagens gebouwd, die niet zonder succes in de optocht van Roosendaal meereden. De onderdelen voor deze wagens werden veelal bij de leden thuis gebouwd en later werd dan de wagen in een loods opgebouwd.

Het motto van Carnaval in 1971 was “ouwetgaonde” en is op de dag van vandaag nog steeds aktueel. Er kan gezegd worden, dat voor“ de kurketrekkers” Gin zeej t’òòg is.

Van bouwclub tot stichting

Nadat Martien Bruijns de voorzittershamer had overgenomen van Roger Liebau besloot de vereniging zich in stichtingsvorm voort te zetten.

27 maart 1981 stapte men naar de notaris, waar e.e.a. op papier gezet werd. De nieuwe stichting  werd destijds niet echt met open armen ontvangen, omdat met name stichting Carnaval tegenwerking vreesde.  De kurketrekkers wilden echter het carnaval stimuleren met een visie die  naar de toekomst is gericht. Achteraf is dit aardig gelukt.