Berebal

In 1984 werd voor de eerste keer het Berebal georganiseerd. Dit bal werd en wordt nog steeds elke vrijdag voor de optocht gehouden in de Raatskelder.

John_Olaf.jpg

De Kurketrekkers waren de eerste die op vrijdagavond een carnavalfestiviteit organiseerde in de stad. Voor de leden is deze avond het einde van de bouwactiviteiten en het begin van het leutfeest. Inmiddels is het Berebal een begrip in Roosendaal geworden, waarbij de avond niet compleet is als je er niet bent geweest.

Het thema van het Berebal wordt aangepast aan het motto. Elk jaar proberen we met iets nieuws te komen. Aan de deur ontvangt iedereen die binnenkomt een aandenken, was het vroeger iets waar je de gehele carnavalstijd kon mee zeulen tegenwoordig is het meer een symbolisch aandenken.

Dat het Berebal massaal wordt bezocht blijkt uit het aantal aandenkens we uitdelen.  Ruim 900 stickers of andere tierelantijnen worden deze avond uitgedeeld aan de deur.

Bij het 18de  Berebal werd de beer volwassen en waren twee dames bereid om ter plaatse een  bodypainting te ondergaan.

Nog steeds leeft de gedachte om dit festijn verder uit te breiden naar een avondvullend thema waarbij het publiek wordt betrokken, zonder te moeten inboeten aan de huidige formule. Want wat is een berebal zonder het optreden van de zeulbandjes.